Over Erick

Mijn naam is Erick van de Louw. In mijn praktijk aan de Keulenstraat 10 in Deventer help ik mensen met kanker tijdens en na hun behandeltraject. Het is mijn doel om door middel van acupunctuur, voeding, leefstijl en mindset jou alle mogelijkheden te geven om maximaal invloed te hebben op de omstandigheden tijdens je behandeltraject. 

Sinds 2019 ben ik oncologie acupunctuur gecertificeerd. Hiervoor heb ik een intensieve, internationale opleiding gevolgd. Daarnaast ben ik sinds 2023 ook in de verwijsgids Kanker van IKNL te vinden.

Plan een afspraak
Erick van de Louw - Praktijk Erick
Erick van de Louw - Praktijk Erick

Reguliere geneeskunde

In de 16 jaar die ik als verpleegkundige heb gewerkt, zag ik hoeveel er mogelijk is met behandelingen en medicatie. Hoe we indrukwekkende informatie over het lichaam kunnen verzamelen door middel van het bloed of andere onderzoeken. En hoeveel er nog steeds ontdekt wordt over ziekten en gezondheid.

Maar wat mij ook opviel is dat we vaak alleen maar naar de klacht kijken en nauwelijks naar de persoon. En als iemand meerdere klachten heeft, dan kan het zo maar gebeuren dat iemand hiervoor verschillende artsen krijgt te zien. En dat de behandelingen of medicatie niet op elkaar afgestemd worden.

“Erick is kundig, empathisch, vriendelijk en neemt de tijd voor je. Ik heb in drie maanden bij hem meer bereikt dan in het jaar ervoor in de reguliere gezondheidszorg.”

Esther (45)

Traditionele Chinese Geneeskunde

In 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met Traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Ik raakte al snel enthousiast en merkte dat er nog veel meer mogelijk was om klachten te verminderen en gezondheid te beïnvloeden. Met als resultaat dat ik in 2006 mijn eigen praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde opende.

Om mijn kennis en vaardigheden in de praktijk verder te ontwikkelen heb ik de 3-jarige opleiding tot acupuncturist gevolgd aan Shenzhou Open University in Amsterdam. Daar ben ik cum laude afgestudeerd.

In 2013 besloot ik fulltime in mijn praktijk aan de slag te gaan. Voornamelijk gericht op het behandelen van mensen met pijnklachten. De laatste jaren ben ik me meer gaan ontwikkelen en specialiseren om mensen met kanker goed te kunnen begeleiden.

Oncologie acupunctuur gecertificeerd

Oncologie acupunctuur
gecertificeerd

Sinds 2019 ben ik oncologie acupunctuur gecertificeerd. Hiervoor heb ik een intensieve, internationale opleiding gevolgd. Daarnaast ben ik sinds 2023 ook in de verwijsgids Kanker van IKNL te vinden.

Het is niet mogelijk om met acupunctuur kanker te genezen of te behandelen. Maar acupunctuurbehandelingen kunnen wel de omstandigheden tijdens en na een behandeltraject van kanker gunstiger maken. Hier is ook steeds meer wetenschappelijk bewijs voor.

De beste resultaten zijn te behalen door de acupunctuurbehandelingen te integreren in het reguliere behandeltraject. Bijwerkingen kunnen aanzienlijk vermindert worden, zonder dat de effectiviteit van de reguliere behandeling negatief beïnvloed wordt. Dit is een win-winsituatie. Op deze manier is er aandacht en zorg voor de ziekte en de persoon.

Oncologie Acupunctuur certificaat