Voeding

de basis voor gezondheid

Voeding als basis voor gezondheid

In ons dagelijks leven speelt voeding een belangrijke rol. We weten allemaal dat voeding ons lichaam ongunstig kan beïnvloeden en ons zelfs ziek kan maken. Maar we weten ook dat voeding essentieel is om te leven, te groeien, te herstellen en te ontwikkelen. Daarom staat voeding ook in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) al eeuwenlang centraal.

Op internet is tegenwoordig veel informatie te vinden over voeding. Maar het wordt hierdoor ook voor veel mensen steeds lastiger om te bepalen wat gunstig of ongunstig is. De TCG gebruikt een systeem om voeding te beoordelen. Er wordt hierbij gekeken naar de smaak, temperatuur en het effect dat voedsel op het lichaam heeft. Hierdoor is het mogelijk om persoonlijke en specifieke voedingsadviezen te geven die het lichaam kunnen helpen en ondersteunen om gezond te blijven of te worden.

Mensen die in mijn praktijk komen voor behandeling krijgen uitleg over hun persoonlijke situatie en conditie. Daarna kunnen ze via deze pagina informatie vinden over voeding die voor hun specifieke situatie gunstig of ongunstig is.

Resultaten: (0)

Kies voor een gezonde leefstijl

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden