De praktijk

In het hartje van Vlaardingen

Over de praktijk en Erick

Accupunctuur Praktijk foto

In juli 2006 heb ik de deuren van mijn praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde geopend. Ik ben begonnen met shiatsu massage therapie na het afronden van de driejarige opleiding. De praktijk deed ik destijds parttime, naast mijn werk als verpleegkundige. Na meer dan zestien jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt, heb ik in 2013 besloten om me fulltime op mijn praktijk te gaan richten. Om mijn kennis en vaardigheden over de Traditionele Chinese Geneeskunde verder te ontwikkelen ben ik de drie jarige opleiding tot acupuncturist gaan volgen aan Shenzhou Open University in Amsterdam, waar ik cum laude ben afgestudeerd.

De ervaringen die ik als verpleegkundige heb opgedaan zijn erg bruikbaar in mijn praktijk. Ik vind het geweldig om mensen te kunnen ondersteunen en coachen bij hun lichamelijke of emotionele problemen en geef ook graag informatie over hoe mensen zelf door middel van voeding hun gezondheid kunnen beÏnvloeden.

De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong. Hierdoor weet je als klant dat de praktijk aan alle richtlijnen en kwaliteitseisen voldoet die door de beroepsvereniging en de zorgverzekeraars gesteld worden. De beroepsvereniging zorgt er voor dat er ook een klachtenregeling is geregeld via de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB). Verder ben ik aangesloten bij de Europese vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde ETCMA.

Daarnaast ben ik meerdere jaren bestuurslid geweest van de NVTCG Zhong en sinds 2015 bestuurslid van de ETCMA.

bekijk behandelingen

Geregistreerd bij:

Om te zorgen dat mijn praktijk op een goede en professionele manier draait en de kwaliteit gecontroleerd en gewaarborgd blijft, ben ik geregistreerd bij de volgende verenigingen en registers:

 • Zhong geneeskunde

 • NVTCG Zhong
  De Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong
 • etcma European Traditional Chinese Medicine Association

 • ETCMA
  European Traditional Chinese Medicine Association
 • Klachtencommissie alternatieve behandelwijzen

 • KAB
  Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen
 • Kamer van Koophandel

 • KVK
  Kamer van Koophandel