Praktijk Erick

Olivier van Noortlaan 108

3133 AT Vlaardingen

De praktijk

In 2006 heb ik de deuren van mijn praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde geopend. Ik ben destijds begonnen als shiatsu massage therapeut, naast mijn werk als verpleegkundige. Na meer dan zestien jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt, heb ik in 2013 besloten om me fulltime op mijn praktijk te gaan richten. Om mijn kennis en vaardigheden over de Traditionele Chinese Geneeskunde verder te ontwikkelen heb ik de drie jarige opleiding tot acupuncturist gevolgd aan Shenzhou Open University in Amsterdam, waar ik cum laude ben afgestudeerd.

De ervaringen die ik als verpleegkundige heb opgedaan zijn erg bruikbaar in mijn praktijk. Ik vind het een mooie uitdaging en taak om de kennis en ervaringen van de reguliere zorg te combineren met de Traditionele Chinese Geneeskunde en hierin een brug te creëren tussen de Westerse en Oosterse visie.

De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong. Therapeuten die zijn aangesloten bij de NVTCG Zhong voldoen aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden. Hierdoor worden de acupunctuurbehandelingen bij Praktijk Erick in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is uiteraard afhankelijk van de soort aanvullende zorgverzekering die je hebt. De vergoedingen van de acupunctuurbehandelingen hebben geen invloed op het eigen risico.

De beroepsvereniging zorgt er ook voor dat er een klachtenregeling is geregeld via de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen, KAB. Praktijk Erick doet er alles aan om jou zo goed mogelijk te behandelen. Mocht het toch gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent, dan horen we dit graag.

Verder is de praktijk aangesloten bij de Europese vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde ETCMA.