Aanvullende behandeltechnieken

bij Praktijk Erick

Aanvullende behandelingen Shiatsu, Moxa, Cupping en Guasha

Shiatsu behandeling
Shiatsu is een Japanse massage therapie die begin 1900 is ontwikkeld. Shi betekend vinger en atsu betekent druk. Tijdens een shiatsu behandeling worden door middel van vingerdruk de natuurlijke genezende reacties in het lichaam gestimuleerd. Ondanks dat shiatsu in Japan is ontwikkeld zijn veel van de kennis en theorie├źn van de Traditionele Chinese Geneeskunde terug te vinden in deze massagevorm. Shiatsu maakt in Japan onderdeel uit van de reguliere medische zorg.

shiatsu behandeling vlaaringen

Moxa therapie
Moxa therapie is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).Tijdens de behandeling worden met een moxastick verschillende punten op het lichaam verwarmd. De moxastick bestaat uit bijvoetkruid (Artemisia Vulgaris) dat aangestoken wordt en vervolgens een aangename warmtestraling verspreid. Moxa wordt gebruikt om de circulatie te bevorderen, te verwarmen en ontspannen. Het kan ook ingezet worden bij vrouwen met een baby in stuitligging. Uit Evidence Based onderzoek is gebleken dat de kans dat de baby op een natuurlijke manier draait hiermee vergroot wordt van 50 procent naar 75 procent.

moxa behandeling vlaaringen

Cupping therapie
Cupping therapie is een oude vorm van behandeling die in verschillende culturen, waaronder de TCG, gebruikt wordt. Tijdens de behandeling wordt er kort een vlam in de glazen cup gehouden, waarna de cup op de huid wordt geplaatst en vacuüm trekt. De cups blijven vervolgens een aantal minuten op de huid. Na de behandeling is er vaak een verkleuring van de huid te zien, die na een aantal dagen langzaam verdwijnt. Cupping therapie wordt gebruikt om pijn en spanning te verminderen, de circulatie te bevorderen, ontstekingen te remmen en ter ontspanning. Cupping is tijdens de Olympische Spelen van 2016 plotseling veel in het nieuws geweest omdat topatleten als Michael Phelps zichtbaar ronde plekken op hun lijf hadden als resultaat van cupping therapie.

cupping behandeling vlaardingen

Guasha therapie
Guasha therapie is een vorm van behandeling die in de TCG regelmatig gebruikt wordt. Met behulp van een jadesteen en een kruidenolie wordt op verschillende plekken de huid geschraapt. Gua betekend schrapen of wrijven en Sha is de omschrijving voor de kenmerkende rode huidreactie die na de behandeling zichtbaar is. Guasha wordt gebruikt om koorts en ontstekingen van het ademhalingssysteem te verminderen en om spannings- en pijnklachten te verminderen.

guasha behandeling vlaardingen

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Vul dan geheel vrijblijvend het contact formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Direct je vraag stellen