Praktijk Erick

Olivier van Noortlaan 108

3133 AT Vlaardingen

Behandeling

Voor sommige mensen is een bezoek aan de acupuncturist hetzelfde als wanneer ze naar de dokter of de fysiotherapeut gaan. Maar voor andere mensen kan het best spannend zijn, omdat ze niet weten wat er allemaal gaat gebeuren.

Tijdens het eerste bezoek beginnen we met een gesprek. Tijdens dit intake gesprek verzamelen we noodzakelijke gegevens voor in je patiëntendossier en bespreken we voor welke klacht(en) je behandeling wilt. Het is handig als je belangrijke informatie over diagnoses, medicatie, andere behandelingen of bijzonderheden hebt, je deze in een overzicht op papier zet en meeneemt. Daarnaast zullen we tijdens het gesprek ook nog een aantal andere onderwerpen bespreken met betrekking tot je algemene gezondheid.

Als we alle informatie over jouw situatie besproken hebben, krijg je uitleg over het behandelplan. We bespreken wat we met de acupunctuurbehandelingen gaan doen en willen bereiken. Je krijgt een voorlopige prognose over het behandeltraject en krijgt eventueel nog adviezen over voeding of je levensstijl. Het kan zijn dat je geadviseerd wordt om contact met je huisarts of specialist op te nemen om zaken uit te laten sluiten of om eventueel vervolg onderzoek te laten plaatsvinden. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat de acupunctuurbehandelingen uitgesteld worden, totdat er contact met je huisarts of specialist is geweest.

Voor de acupunctuurbehandeling kun je in de meeste gevallen je kleding aanhouden. Maar zorg dan wel dat je makkelijk zittende kleding aan hebt of meeneemt. Over het algemeen worden er tijdens de acupunctuurbehandeling naaldjes geprikt op je benen en armen, je buik of rug en op je hoofd. Het plaatsen van de naaldjes is in de meeste gevallen niet heel pijnlijk. Na een paar seconden voel je de naaldjes vaak al niet meer zitten. Als alle naaldjes geplaatst zijn, blijven deze voor ongeveer 25 tot 40 minuten zitten. Daarna worden alle naaldjes weer verwijderd en zit de acupunctuurbehandeling er op.

De effecten van de acupunctuurbehandeling zijn bij de meeste mensen direct merkbaar. Bij sommige klachten of condities kunnen er meer behandelingen nodig zijn voordat het effect merkbaar wordt. Over het algemeen is het zo dat er minimaal vijf acupunctuurbehandelingen nodig zijn om te kunnen beoordelen of acupunctuur de juiste behandelvorm is bij een bepaalde klacht.

Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je geheel vrijblijvend contact met mij opnemen.