Acupunctuur Vlaardingen, Rotterdam e.o

bij Praktijk Erick

Acupunctuur Vlaardingen, Rotterdam e.o

Ben je op zoek naar een praktijk voor acupunctuur in Vlaardingen, Rotterdam of omgeving? Kom dan eens vrijblijvend kennis maken bij Praktijk Erick! Met een acupunctuur behandeling zorg ik dat je pijnklachten en gezondheidsproblemen minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. De behandelingen kunnen ook helpen bij afvallen, stoppen met roken of het verbeteren van de kansen op een zwangerschap.

Praktijk Erick is een gespecialiseerde praktijk in Traditionele Chinese geneeswijze in Vlaardingen. Ik ben cum laude afgestudeerd aan de Shenzhou Open University als acupuncturist.

Mijn praktijk voor Traditionele Chinese geneeswijze is aangesloten bij NVTCG Zhong (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde), ETCMA (European Traditional Chinese Medicine Association) en KAB (Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen).

Praktijk Erick is een professioneel en vertrouwd adres voor acupunctuur en aanvullende behandelingen zoals moxa, cupping en guasha. Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend eerste consult!

Voordelen van Praktijk Erick

Ben je op zoek naar een praktijk voor acupunctuur in Vlaardingen, Rotterdam of omgeving? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken bij praktijk Erick!

De voordelen van Praktijk Erick:

 • Professioneel en integer
 • Altijd up-to-date vakkennis
 • Verwijzing huisarts niet nodig
 • Vergoeding door zorgverzekeraar (aanvullende verzekering)
 • Aangesloten bij Zhong, ETCMA en KAB
 • Wat is acupunctuur?

  Acupunctuur is een van de bekendste disciplines van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Het wordt wereldwijd gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen en ziekten te behandelen. In Nederland kennen we acupunctuur vooral voor de behandeling van pijnklachten. Maar het kan op veel meer gebieden ingezet worden.

  Tijdens een behandeling worden zeer dunne naaldjes bijna pijnloos op specifieke punten in het lichaam geprikt. De behandeling stimuleert de natuurlijke zelf genezende reacties in het lichaam. Wetenschappelijk onderzoek heeft onder meer aangetoond dat acupunctuur de hersenen en het zenuwstelsel beïnvloedt, waardoor bijvoorbeeld de hormonale balans in het lichaam hersteld kan worden of pijn verminderd kan worden.

  Bij welke klachten?

  Acupunctuur is effectief gebleken bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, menstruatieklachten, nek- en schouderklachten.

  Daarnaast is bekend dat je met acupunctuur verschillende reguliere behandelingen kunt ondersteunen. Mensen met kanker die chemo- of bestralingstherapie ondergaan, kunnen baat hebben bij acupunctuur om de bijwerkingen te verminderen zoals opvliegers, misselijkheid en vermoeidheid. Maar ook stellen die een IVF of IUI traject doorlopen, kunnen de omstandigheden en kansen op een zwangerschap verbeteren.

  Als je in mijn praktijk een afspraak wilt maken voor een behandeling, is een verwijzing van de huisarts of specialist niet nodig. Het is echter wel mogelijk dat er overleg met de huisarts of behandelend arts noodzakelijk is. Dit kan nodig zijn als er net een nieuwe behandeling gestart is of als iemand medicatie gebruikt of hier mee wil minderen of stoppen. Veranderingen van medicatie gaan altijd in overleg met de huisarts. Acupunctuur is geen vervanging voor medicatie.

  Hoeveel acupunctuur behandelingen?

  In mijn praktijk ondersteun ik mensen met verschillende klachten. Een veelvoorkomende vraag die mij gesteld wordt is na hoeveel behandelingen je effect kunt merken. Over het algemeen is het zo dat wanneer iemand voor een acute klacht komt, je vaak binnen 2 tot 4 behandelingen effect kunt verwachten. Indien iemand een chronische klacht heeft zie je vaak pas na 4 tot 8 behandelingen de effecten van acupunctuur. Je kunt dus eigenlijk pas beoordelen of acupunctuur iets voor je kan betekenen als je ook voldoende behandelingen hebt gehad om effect te kunnen zien. Dit wordt tijdens de eerste behandeling in mijn praktijk altijd ook altijd besproken.

  Is een acupunctuur behandeling pijnlijk?

  Een andere veel voorkomende vraag is of een behandeling pijnlijk is. In de meeste gevallen zijn mensen aangenaam verrast als er voor het eerst acupunctuurnaalden geprikt worden. Mensen twijfelen soms zelfs of er al naalden geprikt zijn. Dit neemt niet weg dat bepaalde punten die geprikt worden bij sommige mensen gevoeliger kunnen zijn. Maar dit gevoel is na een paar seconden vaak ook weer verdwenen en is afhankelijk van de conditie van de persoon.

  Afspraak maken acupunctuur Vlaardingen, Rotterdam e.o.

  Heb je pijnklachten of gezondheidsproblemen? Wil je afvallen of stoppen met roken? Of wil je de kans op een zwangerschap bij een IVF behandeling vergroten? Maak dan een afspraak voor een eerste vrijblijvend consult bij Praktijk Erick! Hét vertrouwde adres voor acupunctuur in Vlaardingen, Rotterdam en omgeving!

  Acupunctuur behandeling vlaardingen

  Heb je vragen of wil je meer informatie?

  Vul dan geheel vrijblijvend het contact formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  Direct je vraag stellen