Praktijk Erick

Olivier van Noortlaan 108

3133 AT Vlaardingen

Acupunctuur

Acupunctuur is één van de medische therapieën die deel uit maakt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Tijdens een acupunctuur behandeling worden zeer dunne naalden (minder dan 0,25mm) op specifieke plaatsen op het lichaam (acupunctuurpunten) ingebracht. De steriele naalden zijn van roestvrij staal en worden eenmalig gebruikt.

Acupunctuur wordt in China al duizenden jaren gebruikt en is veilig en effectief gebleken. Als je in China een ziekenhuis of gezondheidscentrum bezoekt, kun je zien dat acupunctuur en andere TCG-therapieën professioneel worden toegepast in combinatie met moderne (westerse) geneeskunde. Zo kan bijvoorbeeld tijdens een operatie de pijnbestrijding/narcose volledig geregeld worden met acupunctuur. Het is daarom niet verwonderlijk dat ook in Europa de laatste jaren steeds vaker reguliere behandelingen gecombineerd worden met acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeswijze.

De TCG is een samenhangend en compleet medisch systeem, inclusief beschrijvingen van hoe het menselijke lichaam en geest werken. Maar ook welke specifieke mechanismen er kunnen spelen als een persoon uit balans raakt of ziek is. Ook is er binnen de TCG een eigen diagnostisch systeem, waarbij onder anderen informatie wordt verzameld via de tong en de pols. In mijn praktijk maak ik daarnaast gebruik van de AcuGraph®, waarmee het mogelijk is om je persoonlijke meridiaan systeem te meten en deze informatie mee te nemen bij het stellen van een diagnose volgens de TCG.